Slaapzakken

Het wordt ’s nachts stilaan warmer in de kamer van je kindje. Tijd dus om over te schakelen naar een andere slaapzak. Maar waarom nu per sé een slaapzak en geen deken of laken? Wel... Onder losliggend beddengoed kan je kindje zich gemakkelijk loswurmen en het bijgevolg snel koud krijgen. Daarom is het op jonge leeftijd makkelijker om ze een goed passende slaapzak aan te doen. Een slaapzak geeft bovendien een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Wij geven je enkele tips & tricks waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een slaapzak.

Tip 1: Tempratuur

Hou rekening met de temperatuur in de babykamer. Deze kan je meestal aflezen op de babyfoon. Afhankelijk van de temperatuur in de kamer, kies je ook de juiste slaapzak per seizoen.

Tip 2: TOG waarde

Een TOG (Thermal Overall Grade) waarde geeft aan hoe warm een stof. Deze waarde wordt steeds bepaald na onderzoek en staat vaak vermeld op slaapzakken, inbakerslaapzakken en dekbedsets. Hoe hoger de TOG waarde, hoe warmer de (inbaker)slaapzak. Dankzij ons handig schema kan je zien welke slaapzak en nachtkledij jouw kindje het best aandoet bij welke temperatuur.

Tip 3: Maat

Koop een slaapzak niet teveel op de groei maar geef je kindje een goed passende slaapzak zodat hij het altijd lekker warm heeft en er niet in wegzakt. Om te weten welke maat jouw kindje nodig heeft, meet je je baby van de schouders tot de voetjes. Wil je je pasgeboren kindje inbakeren? Ook daar zijn geschikte slaapzakjes voor.