Kitchen Stories by Vickske

Vickske op instagram, mamaaaa thuis, en Vicky, één van onze liefste klanten, voor ons. Wij mochten langsgaan bij Vicky thuis om haar kitchen stories op beeld vast te leggen. De lekkere geur van pannenkoeken, zoete lachjes van de kinderen en de warmte van Vicky en Tom zijn de ingrediënten voor deze leuke kitchen stories! We stelden haar enkele vragen over het leven in de keuken van Vicky. Here we go!  

Om te beginnen, wie is de grootste keukenprins(es) in huis?  

Ik (Vicks) ben de kok in huis! Ik kook altijd. Omdat ik het heel graag doe en omdat Tom het niet kan. 😃 De kinderen zitten vaak mee in de keuken.  

Ik ben de keukenprinses in ons huisje vol liefde. Ik kook zo ontzettend graag - voor mij is dit echt ontspanning. Ik kan er echt van genieten om na bedtijd van de kinderen of tijdens de dutjes los te gaan in de keuken. Ik kijk dan wat ik nog allemaal heb en probeer iets in elkaar te flansen! Meestal is dat dan een voltreffer (als ik Tom en de kinderen mag geloven). Maar de eerlijkheid komt uit een kindermond, toch? 

Hoe beleven jullie keukenmomenten? Hoe betrek je je kids bij de keukenrituelen?

Nobel en Charles betrek ik door kleine taakjes te geven zoals de juiste groenten zoeken in de koelkast en deze mogen ze dan snijden met hun Kidikutter. Ook bakken we heel vaak. Gemiddeld 3 keer per week maak ik samen met hen een cake, pudding of pannenkoeken. Voor hen heel tof - voor mij soms even verstand op 0 en loslaten. Daar ben ik gelukkig goed in. 😜 Naast kleine taakjes in de keuken, helpen de oudste kids ook bij het dekken van de tafel. Het opruimen van de tafel is nog net iets te moeilijk. 🤪 We leven dus heel erg samen en de kinderen genieten er ook van om te helpen in huis. Ons Cézanneke zet ik vaak in de relax van BabyBjörn. Altijd handig wanneer je geen twee handen vrij hebt!  

Wat zijn jouw go to keukenspullen voor de kids wanneer ze je helpen?  

Kinderbestek en antislip kommetjes zijn een winner. Ook van plastic slabben met opvangbakje zijn we grote fan! Om hun kleertjes te beschermen doen we dan weer een keukenschort aan. De kidikutter is uiteraard ook een goede aanwinst geweest om ze veilig te betrekken in de keuken. 

Hebben jullie soms moeilijkheden met wat de pot schaft? Hoe ga je daarmee om?  

Wij hebben goede eters in huis. We pushen hen nooit om hun bord leeg te eten of om iets te eten dan ze niet lusten. Wij denken dat dit een tegenovergesteld effect kan hebben. Ik laat de kinderen ook vaak meebeslissen wat ze willen eten. Champignons is hun favoriet! Van spruiten zijn ze geen fan, maar Tom ook niet dus dit komt hier bijna niet op tafel.  

Danku voor de leuke namiddag Vicky!  

Wisten jullie trouwens dat Vicky voor ons de Elvie borstkolf even uittestte? Je vindt haar ervaring met de draadloze borstkolf hier!