Inbakeren

Omdat baby’s 9 maanden knus bij mama in de buik gezeten hebben, genesteld in hun veilige cocon, kunnen sommige kindjes na de geboorte veel met hun armen en benen bewegen waardoor ze zichzelf uit hun slaap houden. Inbakeren kan dan een oplossing bieden. Voor andere kinderen is inbakeren een tijdelijk hulpmiddel om tot regelmaat te komen en een ritme in slapen, eten en spelen terug te vinden.

Let wel, het is belangrijk dat het op een goede en veilige manier gebeurt. Ook is het een tijdelijk hulpmiddel. Tegen de tijd dat je baby 6 maanden oud is, moet het inbakeren afgebouwd zijn. Op die leeftijd kan je baby van rug naar buik draaien en ingebakerd slapen op de buik is niet veilig.

Hierbij vind je enkele mogelijke manieren om je baby op een veilige manier in te bakeren.  

Ergopouch Cocoon

Ben je wat onzeker en verkies je een eenvoudigere inbakermethode? De slaapzakjes van Ergopouch maken het je net iets gemakkelijker. Het enige wat je moet doen is de slaapzak dichtritsen en drukknoppen aan de armopeningen sluiten, dus snel én gemakkelijk.

De slaapzakken zijn gemaakt van een natuurlijk, biologisch katoen dat rekbaar is. Er is dus bewegingsvrijheid en je kind heeft toch het gevoel dat het in een echte cocon zit.

Is het inbakeren niet meer nodig? Dan kan je de drukknoopjes bij de armopeningen openen en het verder als een gewoon slaapzakje gebruiken.

Tetradoek

Ook met een grote tetradoek kan je je kindje eenvoudig inbakeren. Hoe je dat doet, tonen we hier aan de hand van een filmpje.