5 tips om jouw geboortelijst te leggen

Hoera, je bent zwanger! En nu?

Het moment dat je verneemt dat je zwanger bent, gaat er veel door je hoofd.
Je wil de komst van je kindje namelijk zo goed mogelijk voorbereiden.
Wij geven jou daarom 5 tips & tricks om jou zo vlot mogelijk de perfecte geboortelijst
te laten samenstellen.

Tip 1: Wees voorbereid

Voorbereiding is het halve werk.
Het samenstellen van een lijst duurt gemiddeld 3,5 uur en is vrij intensief. Doe daarom vooraf voldoende research en gebruik een checklist om te bepalen wat je nodig hebt. Wij stelden voor jullie enkele checklists samen om perfect voorbereid naar onze winkel te komen!

Tip 2: kijk verder dan 6 maanden

We zien dat er vaak op de eerste zes maanden na de geboorte wordt gefocust, maar die zijn in een mum van tijd voorbij. Kies dus niet alleen artikelen voor meteen na de geboorte maar denk in blokken van 6 maanden. Ook dan heb je nog heel wat spullen nodig voor je kleintje, zoals bordjes, drinkfles, eerste bestek, eerste loopschoentje,...

 

Tip 3: focus op duurzaamheid

De laatste jaren is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Zowel in speelgoed als in kledij. Ook het aanbod van duurzame babyspullen is flink uitgebreid. Daarnaast wordt hechting alsmaar belangrijker. Draagdoeken en (ergococoon) slaapzakjes zijn bijvoorbeeld twee items die heel populair zijn

Tip 4: Bespaar niet op veiligheid

Maak je huis babyproof om die eerste ontdekkingstochten veilig te laten verlopen. Je kan het één en ander doen om de omgeving van je kleintje zo veilig mogelijk te maken door o.a. een deurhekje te plaatsen en ook een babyfoon geeft je een gerust gevoel terwijl je kindje slaapt. Maak je keuze tussen een babyfoon met of zonder camera.

Tip 5: Geef aan wat je snel nodig hebt

Wat heb je nodig in het ziekenhuis als je net bevallen bent? Wat moet je zeker in huis hebben bij thuiskomst? En wat wil je zelf graag als eerste krijgen? Geef op je geboortelijst aan wat je voorkeur artikelen zijn zodat je geliefden hiermee rekening kunnen houden bij het kiezen van hun cadeau.

Wens je graag meer info over geboortelijsten?

Heb je graag wat meer informatie over hoe het leggen van een geboortelijst juist in zijn werk gaat bij Het land van Ooit? Klik dan even op onderstaande button!